Roxen Roamer er nå i App Store – bringer nyheter på nettet i løpet av sekunder!

Roxen er en svensk utvikler av programvare som hjelper nyhetsutgivere og andre medier å håndtere de nye operasjonelle utfordringene de står overfor gjennom nyskapende og intuitiv teknologi. Deres siste innovasjon er Roxen Roamer, en app som lar journalister hente inn og publisere nyheter i løpet av sekunder.

Ved å bruke appen Roxen Roamer på en smarttelefon eller et nettbrett, kan alle brukere av Roxens nettbaserte redaksjonelle produksjonssystem Roxen Editorial Portal redigere og publisere historier ved hjelp av tekst, bilder og video når som helst og hvor som helst i løpet av sekunder. Og etterhvert som saken utvikler seg, kan den bli redigert, oppdatert og utvidet, og til slutt også bli publisert på papir.

Roxen Roamer lar deg ta bilder eller lage video med det innebygde kameraet og mikrofonen direkte i appen. Ved hjelp av en myggmikrofon kan profesjonelle videointervjuer med høy lydkvalitet bli produsert og publisert på farten. Du kan selvsagt også publisere bilder/video som allerede er lagret på den mobile enheten. Ved å bruke Roxen Roamers programtillegg for deling, så kan mediefiler (fra feks iMovie) lastes direkte opp i Roxen Editorial Portal.

» Roxen Roamer fyller et tomrom i markedet da det forbinder journalisten ute i felten til Roxen Editorial Portal ved å tillate umiddelbar tilgang til det redaksjonelle systemet fra hvor som helst i verden. Evnen til raskt å lage og publisere historier på farten, med tilhørende bilder og video, gjør det til det perfekte program for reportere ute i felten. Dekning av lokal sport er bare ett av mange eksempler der Roxen Roamer gir mulighet til nye inntektsstrømmer » sier Per Östlund, administrerende direktør i Roxen

Gjennom tett integrasjon med Roxen Editorial Portal kan historiene bli tildelt journalister ute på sak og tilbake til desken for redigering eller publisering på nettet eller i papirutgave. En modul gir rask tilgang til saker som er tilordnet en bestemt journalist.

Roxen Roamer er nå tilgjengelig for nedlasting for iOS (iPhone, iPad) i AppStore, og en Android-versjon vil være tilgjengelig tidlig i 2017. For å utnytte funksjonaliteten til Roxen Roamer vil brukerne trenge en konto i det nettbaserte redaksjonelle produksjonssystemet Roxen Editorial Portal.

» Roxen Roamer har blitt testet ut av kunder i Europa og USA i en lengre periode, og vi ser at programmet muliggjør en ny type hurtig historiefortelling og en mer direkte forbindelse mellom journalisten og leserne. Med Roxen Roamer er de fleste kraftige, redaksjonelle verktøyene nå i lomma på hver journalist, og hjelper våre kunder til å gjøre enda mer med de samme ressursene », konkluderer Per Östlund

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Per Östlund
Roxen AB
P: +46 732 30 30 13 
per.ostlund@roxen.com

About Roxen
Based on its own award-winning and powerful content management software, Roxen Enterprise CMS, Roxen develops web-based editorial and content management tools for multi-channel publishing and audience engagement for media and corporate applications. Customers include Shaw Media (US), Metronews (FR), TC Transcontinental Media (CA), Direktpress (SE), Metrojornal (BR), Metro International (Intl.), Pagemasters (AU), ADP (NL), Princeton University (US), RTL Nederland (NL) and Verizon (US).

Roxen was established in 1994 and is named one of Europe’s most innovative technology ventures. The head office and development center is located in Linköping, Sweden. Roxen also has offices in Stockholm, The Netherlands and U.S. For more information, visit www.roxen.com.