Rotterdam kiest voor Roxen

Bright Answer heeft samen met het Zweedse bedrijf Roxen een aanzienlijke overheidsopdracht in de wacht gesleept voor een nieuwe website en Web CMS voor de tweede stad van Nederland: Rotterdam.

In het voorjaar van 2016 ging de stad Rotterdam op zoek naar een leverancier voor haar nieuwe website. In totaal stelden zich 12 aanbieders kandidaat als nieuwe leverancier. In de eerste ronde werden 21 referentiecases beoordeeld. De referentiecases van Bright Answers, allemaal gebaseerd op Roxen CMS, behaalde de hoogste score in de eerste ronde waarmee ze automatisch doorging naar de volgende ronde. De overgebleven kandidaten  moesten in de tweede ronde allemaal een Proof of Concept bouwen voor de nieuwe website Een burgerpanel van 2.500 inwoners ging aan de slag om de inschrijvingen te rangschikken binnen de categorieën design, lay-out, gebruiksvriendelijkheid en social media. De inschrijvingen werden bovendien op basis van een aantal criteria getest en beoordeeld door de toekomstige redacteuren van de website. De inschrijving van Bright Answers behaalde met tien punten de maximale score voor de nieuwe redactietool in Roxen CMS 17.

De winnende inschrijving van Bright Answers, de Benelux-partner van Roxen, is gebaseerd op het in december 2016 gelanceerde content management systeem Roxen CMS 17 en de door Bright Answers ontwikkelde AppBuilder-tool voor de ontwikkeling van web apps. 

De oprichters van Roxen bouwden in februari 1993 de allereerste webpagina van Zweden, een van de eerste tien webpagina's ter wereld.

» Onze rol in de geschiedenis van het internet brengt wel verplichtingen met zich mee. Daarom is het echt altijd fantastisch als we bevestigd krijgen dat we ons goed blijven doorontwikkelen en in staat zijn om internationale spelers te kloppen in een ambitieuze aanbesteding zoals deze», aldus CEO Per Östlund van Roxen. 

De stad Rotterdam wil met de nieuwe website informatie makkelijk beschikbaar maken voor haar inwoners. De interface moet gebruiksvriendelijk zijn en er moet veel ruimte zijn voor interactie met sociale kanalen.

» Nadat we heel grondig naar de behoeften hadden gekeken, hebben we een uiterst gebruiksvriendelijke oplossing ontwikkeld op basis van Roxen CMS en ons AppBuilder-platform. Door die combinatie beschikken de webredacteuren over een zeer makkelijke gebruikersinterface en kunnen tegelijkertijd ook snel nieuwe applicaties worden gemaakt», legt Peter Riemens, oprichter van Bright Answers, uit.

Er was zowel vóór als tijdens de ontwikkeling van de website sprake van nauwe samenwerking tussen Roxen en Bright Answers. De ontwikkelaars van Bright Answers werkten hand in hand ontwikkelaars van Roxen.

» Dankzij de nauwe samenwerking met het support- en ontwikkelingsteam bij Roxen konden we de behoeften van Rotterdam in recordtempo omzetten naar nieuwe functionaliteit”, aldus Riemens.

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Per Östlund, CEO
Roxen
P: +46 732 30 30 13
per.ostlund@roxen.com

Peter Riemens, CEO
Bright Answers
+31 6 12990439
Peter@riviumbrightanswers.com

Over Roxen

Roxen ontwikkelt webgebaseerde redactie- en content management tools voor multi-channel publicaties en gebruikersparticipatie voor media en corporate toepassingen, gebaseerd op haar eigen bekroonde en krachtige content management software, Roxen Enterprise CMS. Klanten zijn o.a. Shaw Media (VS), NHST Media Group (NO), TC Transcontinental Media (CA), Direktpress (ZW), Metrojornal (BR), Metro International (Intl.), Pagemasters (AU), ADP (NL), Alaska University (VS), Princeton University (VS), RTL Nederland (NL) en Verizon (VS). 
 
Roxen is opgericht in 1994 en wordt gezien als een van Europa’s meest innovatieve technologieondernemingen. Het hoofdkantoor en ontwikkelingscentrum bevinden zich in Linköping, Zweden. Daarnaast heeft Roxen vestigingen in Stockholm, Nederland en de V.S. Ga voor meer informatie naar www.roxen.com