Rotterdam by velger Roxen

Bright Answers, nederlandsk partner av det svenske selskapet Roxen, har vunnet et stort anbud på ny nettside og web-CMS for Nederlands nest største by Rotterdam.

Våren 2016 begynte Rotterdam by å søke etter en leverandør av sin nye hjemmeside. Totalt deltok 12 selskap i konkurransen om å bli den nye leverandøren, og alle fikk levere et konsept for hjemmesiden. Det ble publisert et Proof-of-concept (POC) av bidragene, og et borgerpanel med 2500 innbyggere rangerte bidragene i kategoriene design, layout, brukervennlighet og sosiale medier. Hjemmesidens redaktører testet og bedømte også bidragene, ut fra en rekke kriterier. Roxens bidrag fikk blant annet ti av ti mulige poeng for det nye redigeringsverktøyet i Roxen CMS 17. 

Vinnerbidraget fra Roxens partner i Benelux, Bright Answers, bygger på publiseringssystemet Roxen CMS 17 som ble lansert i desember 2016, samt produktet AppBuilder for utvikling av web-apper. 

Roxens grunnleggere skapte allerede i februar 1993 Sveriges aller første hjemmeside. Denne var også en av de ti første hjemmesidene i verden.

» Vårt avtrykk i internetthistorien forplikter. Derfor er det ekstra hyggelig hver gang vi får anerkjennelse for at vi fortsatt klarer å utvikle oss og kan utkonkurrere internasjonale aktører i en ambisiøs anbudskonkurranse som denne», sier Per Östlund, adm.dir. i Roxen.

Rotterdams ambisjon med den nye hjemmesiden er at informasjon skal være lett tilgjengelig for innbyggerne. Grensesnittet skal være brukervennlig og det skal finnes gode muligheter for interaksjon med sosiale kanaler.

» Etter en detaljert studie av behovene laget vi en ekstremt brukervennlig løsning basert på Roxen CMS og vår AppBuilder-plattform. Det er en kombinasjon som gir web-redaktørene et brukergrensesnitt som er lett å bruke, samtidig som det er mulig å raskt lage nye webapplikasjoner», sier Peter Riemens, grunnlegger av Bright Answers.

Både før og under utviklingen av hjemmesiden har det vært et nært samarbeid mellom Roxen og Bright Answers. Roxens utviklere har gått hånd i hånd med webkonsulentene på Bright Answers, vært direkte involvert i hele prosessen og bidratt med støtte og support.

» Takket være det nære samarbeidet med support- og utviklerteamet på Roxen har vi hatt den støtten vi trengte for å kunne jobbe tett med kunden og omsette kundens behov til ny funksjonalitet på rekordtid», avslutter Peter Riemens.

 

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Per Östlund, CEO
Roxen
P: +46 732 30 30 13
per.ostlund@roxen.com

Peter Riemens, CEO
Bright Answers
+31 6 12990439
Peter@riviumbrightanswers.com

Om Roxen

Med utgangspunkt i sin prisbelønte og kraftige programvare for innholdsstyring, Roxen Enterprise CMS, utvikler Roxen nettbaserte redaksjonelle verktøy og innholdsstyringsverktøy for publikumsengasjement og publisering i flere kanaler. Blant selskapets kunder er Shaw Media (USA), NHST Media Group (Norge), TC Transcontinental Media (Canada), Direktpress (Sverige), Metrojournal (Storbritannia), Metro International (int.), Pagemasters (Australia), ADP (Nederland), Alaska University (USA), Princeton University (USA), RTL Nederland (Nederland) og Verizon (USA). 
 
Roxen ble etablert i 1994 og er kåret til et av Europas mest innovative teknologiforetak. Hovedkontoret og utviklingsavdelingen ligger i Linköping i Sverige. Roxen har også kontorer i Stockholm, Nederland og USA. Du finner mer informasjon på www.roxen.com