Rotterdam väljer Roxen

Svenska Roxens nederländska partner Bright Answers har vunnit en omfattande upphandling om ny hemsida och Web CMS för Hollands näst största stad Rotterdam.

Under våren 2016 började Rotterdam stad söka efter en leverantör av sin nya hemsida. Totalt ställde 12 företag upp i tävlan om att bli den nya leverantören och samtliga fick leverera ett koncept för hemsidan. Ett Proof-of-concept (POC) av respektive bidrag publicerades och en medborgarpanel med 2 500 invånare fick sedan ranka bidragen inom kategorierna design, layout, användarvänlighet samt sociala medier. Bidragen testades och bedömdes även av hemsidans redaktörer utifrån ett flertal kriterier. Roxens bidrag fick bland annat tio av tio möjliga poäng för det nya redigeringsverktyget i Roxen CMS 17. 

Det vinnande bidraget från Roxens partner i BeNeLux, Bright Answers, bygger på Roxen CMS 17 som lanserades i december 2016 samt produkten AppBuilder för webbapputveckling. 

Roxens grundare skapade redan i februari 1993 Sveriges allra första hemsida som också var en av de tio första hemsidorna i världen.

» Vårt avtryck i internethistorien förpliktigar. Därför är det extra roligt varje gång vi får kvitto på att vi fortsatt att utvecklas och kan konkurrera ut andra internationella aktörer i en ambitiös upphandling som denna», menar Per Östlund, VD för Roxen.

Bright Answer team, från vänster: Kelly Wijnstekers, testare, Jip van Zoest, senior front-end developer, Diogo Lopes, full stack developer, Paul Kok, scrum master och lead developer, Luis Alves, front-end developer

Rotterdam stads ambition med den nya hemsidan är att information ska vara lättillgänglig för invånarna. Gränssnittet ska vara användarvänligt och det ska finnas goda möjligheter för interaktion med sociala kanaler. 

» Efter en detaljerad studie av behoven tog vi fram en extremt användarvänlig lösning baserad på Roxen CMS och AppBuilder-plattformen. Det är en kombination som ger webbredaktörerna ett lättarbetat användargränssnitt och samtidigt gör det möjligt att snabbt skapa nya webbapplikationer», säger Peter Riemens, grundare av Bright Answers.

Framtagningen av hemsidan har skett i nära samarbete mellan Roxen och Bright Answers. Roxens utvecklare har gått hand i hand med webbkonsulterna på Bright Answers och har under hela processen varit närvarande samt bidragit med stöd och support.

» Tack vare det nära samarbetet med support- och utvecklingsteamen på Roxen har vi haft det stöd vi behövt för att kunna arbeta nära kunden och omsätta deras behov till ny funktionalitet på rekordtid», avslutar Peter Riemens.

 

För ytterligare information, kontakta:

Per Östlund, CEO
Roxen
P: +46 732 30 30 13
per.ostlund@roxen.com

Peter Riemens, CEO
Bright Answers
+31 6 12990439
Peter@riviumbrightanswers.com

Om Roxen

Roxen utgår från sin prisbelönta och kraftfulla programvara för innehållshantering, Roxen Enterprise CMS, och därifrån utvecklar man webbaserade verktyg för redaktionellt arbete och innehållshantering. Verktygen används för publicering i flera kanaler och för att engagera allmänheten i olika medie- och företagstillämpningar. Bland kunderna finns Shaw Media (US), NHST Media Group (NO), TC Transcontinental Media (CA), Direktpress (SE), Metrojornal (BR), Metro International (Intl.), Pagemasters (AU), ADP (NL), Alaska University (US), Princeton University (US), RTL Nederland (NL) och Verizon (US). 
 
Roxen etablerades 1994 och har utnämnts till ett av Europas mest innovativa företag inom ny teknik. Huvudkontor och utvecklingscenter ligger i Linköping. Roxen har även kontor i Stockholm, Amsterdam och New York. Mer information finns på www.roxen.com.