Roxen lanceert Roxen CMS 17 met forse verbeteringen voor het gebruiksgemak

Internetpionier Roxen kwam zo'n 20 jaar geleden met de eerste versie van zijn Web CMS. Met de nieuwste release van Roxen CMS 17, het vlaggenschip van het bedrijf, krijgen gebruikers de beschikking over een nieuwe editor en vernieuwde gebruikersinterface terwijl een update van de core architecture zorgt voor verbeterde prestaties zonder afbreuk te doen aan de hoogwaardige robuustheid, schaalbaarheid en veiligheid waar het platform bekend om staat.

Inhoud van de site bewerken en metadata zonder enige kennis van web programmeren.

De pagina editor beschikt over een intuïtieve interface waarmee u snel uw taken uit te voeren.

Maak gebruik van de ingebouwde workflow tools waarmee verantwoordelijkheden te coördineren binnen een team.

Het uitrollen van de nieuwe versie naar bestaande gebruikers is al begonnen en volgens de planning zullen ook nieuwe klanten op korte termijn live gaan op het nieuwe platform.

"Bij Roxen kennen we een lange, onafgebroken en fascinerende traditie als ontwikkelaars van het Roxen Web CMS platform, dat wereldwijd wordt gebruikt door klanten met gecompliceerde sites met veel dataverkeer. Bij het lanceren van een nieuwe versie hebben we te maken met zeer hoge normen en bijzonder hoge verwachtingen die we waar moeten zien te maken", aldus CEO Per Östlund van Roxen. 

CMS 17 komt met grote verbeteringen in het gebruiksgemak om de dagelijkse bewerking te vereenvoudigen en om bestaande functies makkelijker te kunnen ontdekken. Gebruikers kunnen meteen profiteren van de nieuwe versie en ze hoeven na een upgrade geen content of templates opnieuw te maken. Het platform blijft bekend en intuïtief om zeker te zijn van een soepele overgang.

"Het eerste wat opvalt bij Roxen CMS 17 is de aanzienlijk verbeterde gebruikersinterface. Gebruikers werken vooral op de pagina-editor, dus met deze verbeteringen kunnen ze méér doen in minder tijd", legt Per Östlund uit.

"Daar komt bij dat de nieuwe versie belangrijke upgrades kent qua prestaties en core-functionaliteit. Daarmee is dit het ideale ontwikkelingsplatform voor partnerproducten als AppBuilder van Bright Answers, de tool voor het aanmaken van web apps", aldus Per Östlund.

"Deze release is het resultaat van een jarenlange inspanning van ons R&D-team en het is fantastisch om te zien dat het eindresultaat op weg is naar onze klanten. Volgens mij hebben we een perfecte balans weten te vinden - van de upgrade voor interne elementen als de gebundelde MariaDB-database en herziene SSL-protocollen tot de frisse uitstraling en gestroomlijnde workflow - en hebben we daarmee de beste versie tot nu toe weten te realiseren." Dat is de conclusie van Jonas Walldén, de CTO van Roxen.

Neem voor meer informatie contact op met:

Per Östlund, CEO
Roxen AB
M: +46 732 30 30 13
per.ostlund@roxen.com

Over Roxen

Roxen ontwikkelt webgebaseerde redactie- en content management tools voor multi-channel publicaties en gebruikersparticipatie voor media en corporate toepassingen, gebaseerd op haar eigen bekroonde en krachtige content management software, Roxen Enterprise CMS. Klanten zijn o.a. Shaw Media (VS), NHST Media Group (NO), TC Transcontinental Media (CA), Direktpress (ZW), Metrojornal (BR), Metro International (Intl.), Pagemasters (AU), ADP (NL), Alaska University (VS), Princeton University (VS), RTL Nederland (NL) en Verizon (VS). 
 
Roxen is opgericht in 1994 en wordt gezien als een van Europa’s meest innovatieve technologieondernemingen. Het hoofdkantoor en ontwikkelingscentrum bevinden zich in Linköping, Zweden. Daarnaast heeft Roxen vestigingen in Stockholm, Nederland en de V.S. Ga voor meer informatie naar www.roxen.com