Roxen lanserar Roxen CMS 17 med stora förbättringar av användarvänligheten

Internetpionjären Roxen lanserade den första versionen av sitt Web CMS för cirka 20 år sedan. Med den senaste versionen av flaggskeppsprodukten, Roxen CMS 17, får användarna tillgång till en uppdaterad redigeringsmiljö och ett användargränssnitt med ny utformning samtidigt som den reviderade produktkärnan ger prestandaförbättringar utan att kompromissa med den höga stabilitet, skalbarhet eller säkerhet som plattformen har blivit känd för.

Redigera innehåll och metadata utan kunskap om programmering.

Redaktörsgränssnittet är intuitivt och hjälper dig utföra ditt arbete snabbt.

Med den avancerade workflowmodulen fördelar du ansvaret mellan dina team.

Distributionen av den nya versionen till befintliga användare har redan börjat och helt nya kunder tar inom kort den nya plattformen i bruk.

”Roxen har en lång, obruten tradition som utvecklare av Roxen Web CMS-plattformen som används av kunder med komplexa, högtrafikerade webbplatser världen över. När en ny version lanseras är den standard och de förväntningar vi måste leva upp till mycket höga”, säger Per Östlund, VD för Roxen. 

CMS 17 innehåller stora förbättringar när det gäller användarvänligheten, förenklar rutinuppgifter inom redigering och gör det lättare att hitta befintliga funktioner. Den nya versionen ger användarna fördelar direkt och varken innehåll eller mallar måste skapas om efter en uppgradering. Befintliga användare kommer dock att känna igen sig på den intuitiva plattformen, något som säkerställer en smidig övergång till den nya versionen.

”I Roxen CMS 17 är det förbättrade användargränssnittet det första man märker. Användarna spenderar huvuddelen av sin tid i sidredigeraren och förbättringarna gör att de kan hinna med mer på mindre tid”, fortsätter Per Östlund.

”Den nya versionen innehåller dessutom viktiga uppgraderingar av prestanda och kärnfunktioner, vilket gör den till en idealisk utvecklingsplattform för partnerprodukter som Bright Answers verktyg AppBuilder för snabb generering av webbappar”, avslutar Per Östlund.

”Vårt FoU-team har jobbat med den här versionen i flera år och jag är glad över att slutresultatet nu är på väg ut till våra kunder. Från de uppgraderade interna funktionerna, som MariaDB-databasen och de reviderade SSL-kryptona, till det uppdaterade utseendet och det smidiga arbetsflödet tycker jag att vi har hittat en perfekta balansen som gör detta till den bästa versionen hittills”, kommenterar Jonas Walldén, teknisk chef på Roxen.

För ytterligare information, kontakta:

Per Östlund, CEO
Roxen AB
M: +46 732 30 30 13
per.ostlund@roxen.com

Om Roxen

Roxen utgår från sin prisbelönta och kraftfulla programvara för innehållshantering, Roxen Enterprise CMS, och därifrån utvecklar man webbaserade verktyg för redaktionellt arbete och innehållshantering. Verktygen används för publicering i flera kanaler och för att engagera allmänheten i olika medie- och företagstillämpningar. Bland kunderna finns Shaw Media (US), NHST Media Group (NO), TC Transcontinental Media (CA), Direktpress (SE), Metrojornal (BR), Metro International (Intl.), Pagemasters (AU), ADP (NL), Alaska University (US), Princeton University (US), RTL Nederland (NL) och Verizon (US). 
 
Roxen etablerades 1994 och har utnämnts till ett av Europas mest innovativa företag inom ny teknik. Huvudkontor och utvecklingscenter ligger i Linköping. Roxen har även kontor i Stockholm, Amsterdam och New York. Mer information finns på www.roxen.com.