Dagen är Sveriges största kristna dagstidning.

Linköpingsbolag fortsätter växa – tecknar avtal med ytterligare tre dagstidningar

Dagsavisen.

De två norska dagstidningarna Klassekampen och Dagsavisen samt den svenska tidningen Dagen väljer produktionsverktyg från Linköpingsbolaget Roxen. Tidigare i vår skrev Roxen även avtal med The Philadelphia Inquirer, en av USA:s främsta morgontidningar.

Klassekampen och Dagsavisen är båda norska rikstäckande dagstidningar och Dagen är Sveriges största kristna dagstidning. Nu kommer samtliga att gå över till Roxen Editorial Portal, en modern molntjänst som möjliggör effektiv printproduktion integrerat med tidningens onlinesystem.

– Med Roxen Editorial Portal har tidningsredaktionen fullständig kontroll över layout och kvalitet men slipper manuell handpåläggning tack vare automatiserade mallar. Hela systemet är dessutom molnbaserat och integrerat med kundens digitala plattform, säger Per Östlund, vd Roxen.

Modern papperstidningsproduktion
Roxens grundare skapade den första svenska webbsidan redan 1993, och har sedan dess utvecklat digitala publiceringsplattformar till kunder över hela världen. Sedan några år tillbaka fokuserar Roxen helt på sin molntjänst för effektiv och integrerad papperstidningsproduktion. 

– Papperstidningen är fortfarande viktig för att driva intäkter och för varumärket, något som bevisas av tillströmningen av nya kunder som tidigare moderniserat sin onlineplattform men där det nu är hög tid att integrera printproduktionen, säger Per Östlund.

– När vi nu fokuserat på utveckling av en innovativ tjänst för just print i samarbete med några stora mediaföretag så har vi kunnat kapitalisera på vår långa historia inom utveckling av produktions- och publiceringsverktyg för media och specialisera oss på modern och effektiv tidningsproduktion, säger Per Östlund.