Det ledende mediekonsernet Grupo Nación i Costa Rica velger Scandinavian Media Tech

Som en av de første i Latin-Amerika, implementerte nylig Costa Ricas ledende mediekonsern Grupo Nación Washington Posts nye redigeringssystemet Arc. Grupo Nación har nå valgt Roxen Editorial Portal for å komplettere løsningen og sømløst inkorporere printproduksjon.

Grupo Nación, med titler som La Nación, El Financiero og La Teja, bruker den omfattende Arc-løsningen for redaksjonell produksjon og online publisering. Papirmedier har fortsatt stor betydning for Grupo Nación, derfor har løsningen behov for integrert funksjonalitet for printproduksjon.

» Da vi lette i markedet etter en printmodul som kunne matche mulighetene i vårt nye ARC-system, fant vi Roxen, en svensk programvareutvikler av innovativ medieteknologi, som tilbyr en go match både når det gjelder produktfunksjonalitet og en effektiv integrering med løsninger fra andre leverandører,», sier Pedro Abreu, daglig leder i Grupo Nación.

» Roxen Newsroom Solution tilbyr en pakke med produkter for online produksjon og publisering, fra det mobile reporterverktøyet Roxen Roamer til redigeringssystemet Roxen Editorial Portal og digitale kanaler som Roxen News Website og mobilappen Roxen Reader. Små og mellomstore medieorganisasjoner kan finne alle redaksjonelle løsninger på ett sted. De fleste av produktene våre kan også fungere som moduler i løsninger fra ulike leverandører, slik at kundene kan skreddersy egne løsninger. Roxen Editorial Portal blir i dag brukt som en integrert printmodul i flere større systemer, nå også ARC, » sier Per Östlund, konsernsjef og daglig leder i Roxen.

Grupo Nación automatiserer også bildeflyten med ColorFactory fra Fotoware. For ytterligere å optimalisere workflow og printproduksjon, har Grupo Nacíon innledet et samarbeid med den norske Roxen-partneren TikkTakk. De tilfører prosjektet spisskompetanse innen kanal-uavhengig redaksjonell arbeidsflyt og malstyrt sideproduksjon.

» Ved også å integrere en løsning for papir og forbedre bildebehandlingen i ARC-løsningen vår, vil vi oppnå det mest effektive produksjonsmiljøet som er mulig for journalistene og redaktørene– en kontinuerlig utvikling som er nødvendig for å være i front i dagens hurtig utviklende mediemiljø. På denne måten forsikrer vi oss om at vi er godt rustet til å fortsette å tilby kundene kvalitetsinnhold samtidig som vi har en lønnsom vekst, », konkluderer Pedro Abreu

» Vi er stolte over å hjelpe Grupo Nación med innføringen av en omfattende, moderne løsning for redaksjonelle miljøer. Vi setter pris på å være del av et samarbeidsprosjekt som trekker veksler på den innovative og tekniske kompetansen som har utviklet seg i vårt konkurransedyktige skandinaviske hjemmemarked og nå sterker en forløper i Latin-Amerika, », avslutter Per Östlund.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Per Östlund, CEO
Roxen AB
M: +46 732 30 30 13
per.ostlund@roxen.com

Pedro Abreu, Executive Director
Grupo Nación SA
+506 2247 4747
pedroabreu@nacion.com

 

  • Grupo Nación er det ledende selskapet i Costa Rica med fokus på innholdsproduksjon i ulike trykte medier, internett og radio. Grupo Nación er et ledende selskap innen trykte medier i Costa Rica, og er i gang med diversifisering og regional ekspansjon. Det er et økonomisk sunt selskap, alltid med det siste innen ny teknologi, og med et team av medarbeidere som er engasjerte, og som vises gjennom den profesjonelle kvaliteten og opplevelsen av bedriftens verdier.
  • TikkTakk AS er et norsk konsulentfirma spesialisert på prosessarkitektur og optimalisering av arbeidsflyt i tillegg til implementering av malstyrt produksjon for mediehus i Europa og Amerika. http://www.tikktakk.no
  • FotoWare er et norsk programvareselskap som leverer digitale løsninger i mer enn 40 land, sammen med våre partnere. Vi er 27 ansatte i Norge, Australia, Sverige og Russland. FotoWares løsning gir team og selskaper muligheten til å finne, håndtere, lagre og dele digitalt innhold enkelt. Vår løsning kan lastes ned til ditt miljø fra Microsoft Azure og Amazon AWS-butikkene, og som en Azure skytjeneste (SaaS). FotoWare er førstevalget til over 4000 kunder over hele verden, inkludert White House Historical Association, The Financial Times, Volkswagen og Metropolitan Police. Grupo Nación har valgt Software Consulting Services LLC i Nazareth, PA som sin FotoWare-partner. https://www.fotoware.com http://www.newspapersystems.com
  • Med utgangspunkt i sin prisbelønte og kraftige programvare for innholdsstyring, utvikler Roxen nettbaserte redaksjonelle verktøy og innholdsstyringsverktøy for publikumsengasjement og publisering i flere kanaler. Roxen ble etablert i 1994 og er kåret til et av Europas mest innovative teknologiforetak. Hovedkontoret og utviklingsavdelingen ligger i Linköping i Sverige. Roxen har kunder over hele verden og salgskontorer i Europa og USA. Du finner mer informasjon på www.roxen.com