Jørgen Dahl Kristensen, redaksjonssjef i Budstikka. Foto: Budstikka

Budstikka har økt rekkevidden sin betraktelig

Redaksjonen i Budstikka kan nå konsentrere seg om journalistikken. Foto: Trine Jødal/Budstikka.

Ifølge redaksjonssjef Jørgen Dahl Kristensen handler suksessen ikke minst om satsingen på Roxen News Website som ny webplattform/CDP.

Budstikka er en lokalavis for Asker og Bærum som kommer ut seks dager i uken. Den 11. juni i år skiftet Budstikka til en ny webplattform, Roxens News Website. Satsingen på den nye webplattformen har vært en suksess. Den siste lesertallsmålingen viser at Budstikka har fått 2 000 nye lesere, de fleste av dem på nett.

  • Roxen har bygd et nyhetsnettsted med en teknisk løsning som frigjør tid til journalistikk. Journalistene skal ikke bruke tid på det som teknologien kan ta seg av. Det har vi klart å få til her. Webdesken vurderer nyhetssakene, og reporterne angir kategori for artiklene sine, men mye av den daglige håndteringen av for eksempel bilder, som journalistene måtte gjøre tidligere, er det nå systemet som tar seg av, sier Jørgen Dahl Kristensen.

Budstikkas nye løsning består foruten Roxen News Website også av skriveverktøyet DrPublish og AI-basert automatisering av trykking, begge fra Roxens norske samarbeidspartner Aptoma AS. Til sammen utgjør de integrerte produktene en effektiv løsning som gjør produksjonen enkel og effektiv, både på nett og papir.

  • Vi har kunnet kutte antall redigerere kraftig. I dag har vi én igjen som jobber på dagtid. Det er innholdet som viktig, det er det som tiltrekker nye lesere. Med Roxen og Aptoma har vi funnet en teknisk løsning som gir mulighet til å fokusere på nettopp det, sier Jørgen Dahl Kristensen.