Matt Monahan, VP of Products i Arc XP

Roxen i samarbeid med Washington Post og Arc XP

Ole-Jacob Mosvold, konserndirektør for teknologi og digitalisering Mentor Medier

Med norske Mentor Medier har Washington Posts publiseringssystem Arc XP fått sin første skandinaviske kunde. Samarbeidspartner er det svenske selskapet Roxen, som har integrert printmodulen sin med Arc.

Arc XP er Washington Posts eget publiseringssystem og brukes av noen av verdens største mediehus i tillegg til Washington Post selv. Det norske selskapet Mentor Medier er imidlertid den første kunden deres i Skandinavia.  

Matt Monahan, som er VP of Products i Arc XP, og Per Östlund, adm. dir. i Roxen, har tidligere samarbeidet om store prosjekter, blant annet hos Grupo Nación i Costa Rica.

  • Roxen har et veldig brukervennlig system, og deres syn på print som én av flere kanaler stemmer godt med hvordan Arc XP fungerer. Når Arc-brukerne har ferdigstilt en tekst, kan de velge å sende den til et nettsted, sosiale medier eller trykking. Roxen passer svært godt inn i denne sammenhengen, sier Matt Monahan.
  • Takket være samarbeidet med en så komplett leverandør som Arc har vi kunnet konsentrere oss om å utvikle en drop-in-modul, slik at Arc-brukerne også kan produsere trykt materiale uten å måtte fire på strenge kvalitets- og effektivitetskrav, sier Per Östlund.  

Hos Mentor Medier markerte overgangen til Arc og Roxen startskuddet for en ny måte å arbeide på i redaksjonen. Fokus ble flyttet fra print til nettstedet som førsteprioritet. 

Ifølge Mentor Mediers konserndirektør for teknologi og digitalisering Ole-Jacob Mosvold var Arc XP et selvfølgelig valg for et konsern med mange titler og kanaler. 

  • Arc anbefalte Roxen for printproduksjon, og vi har ikke angret på valget. Vi er svært godt fornøyd med samarbeidet og imponert over løsningene deres, sier han. 

I Vårt land, som er Mentor Mediers største avis, har dette systemskiftet forandret redaksjonens arbeidsmetoder, gjort det enklere å rekruttere og spart avisen for store ressurser på produksjonssiden uten at det har gått ut over verken form eller innhold.