Dagen er Sveriges største kristne dagsavis.

Linköping-selskap fortsetter å vokse – inngår avtale med ytterligere tre dagsaviser

Dagsavisen.

De to norske dagsavisene Klassekampen og Dagsavisen samt den svenske avisen Dagen velger produksjonsverktøy fra Linköping-selskapet Roxen. Tidligere i vår inngikk Roxen også avtale med The Philadelphia Inquirer, en av USAs fremste morgenaviser.

Både Klassekampen og Dagsavisen er norske riksdekkende dagsaviser, og Dagen er Sveriges største kristne dagsavis. Nå går samtlige over til Roxen Editorial Portal, en moderne skytjeneste som muliggjør effektiv trykkproduksjon integrert med avisens onlinesystem.

– Med Roxen Editorial Portal har avisredaksjonen full kontroll over layout og kvalitet, men slipper manuell håndspåleggelse takket være automatiserte maler. Hele systemet er dessuten skybasert og integrert med kundens digitale plattform, sier Per Östlund, adm. dir. ved Roxen.

Moderne papiravisproduksjon
Grunnleggerne av Roxen laget den første svenske nettsiden allerede i 1993 og Roxen har siden den gang utviklet digitale publiseringsplattformer for kunder over hele verden. Roxen har i flere år satset for fullt på skytjenesten sin for å oppnå effektiv og integrert papiravisproduksjon. 

– Papiravisen er fortsatt viktig både for inntektene og for varemerket. Dette gjenspeiles i tilstrømmingen av nye kunder som tidligere har modernisert onlineplattformen sin, men der det nå er på høy tid å integrere trykkproduksjonen, sier Per Östlund.

– Når vi nå har satset på utvikling av en innovativ tjeneste for nettopp trykk, i samarbeid med noen store medieforlag, har vi kunne kapitalisere på vår lange historie innen utvikling av produksjons- og publiseringsverktøy for media og spesialisere oss på moderne og effektiv avisproduksjon, sier Per Östlund.